Afrika - nya krigsfältet

Ak47

Medlem
Reg
19 Dec 2018
Inlägg
1,139
Det har varit statskupp i Niger. Inte så viktigt för många för Niger ligger så långt bort från Europa och det är ett afrikanskt land. Helt rätt, det är ett afrikanskt land och ligger långt ifrån Europa. Men kuppen är vad som sägs en aktion från Ryssland för att kasta ut Frankrike som suger ut naturtillgångarna i Niger. Frankrike tar anrikat uran från Niger som behövs för att driva kärnreaktorerna i Frankrike annars har de inte el. Frankrike ser faran och kommer göra allt för att ha en fot kvar i Niger. Men om Ryssland lyckas hålla Frankrike utanför Niger är det ett stort problem för Frankrike.

Då har vi kommit så långt att Frankrike kommer behöva hjälp där, från NATO och självklart djävulen USA. Tveksamt att USA kommer vilja hjläpa här Frankrike och kommer använda NATO!

Det är inte bara Niger. Det är afrikanska länder som har naturtillgångar som europeiska har en roll i som står på spel. Det kan blir krig i många afrikanska länder som Europa och USA kommer stå bakom. Det är inte själva problemet för krig är bra för vapenindustrin, hur skall man annars sälja vapen?
Men faran är inte där. Miljontals människor kommer fly, vart kommer dem fly tror ni? Skulle Europa klara av mijontals flyktingar?

Vad i hela är detta? När USA pressar Ryssland så måste Ryssland slå tillbaka på ett eller annat sätt.

Vi får vänta på hur Aftonbladet och deras stjärna Wolfgang Hansson skriver om det. Om de ens har en susning om vad som händer!
 
Inte bara Frankrike. Det kommer drabba många länder i Europa. Tänkt på Belgien, världens huvudstad för diamanthandeln. Börjar snöbollen rulla i Afrika är det kört för Europa men vi har inte hjärna att tänka med längre.
 
Inte bara Frankrike. Det kommer drabba många länder i Europa. Tänkt på Belgien, världens huvudstad för diamanthandeln. Börjar snöbollen rulla i Afrika är det kört för Europa men vi har inte hjärna att tänka med längre.
EU svarar hårt nu 😀. Men jag hoppas inte EU gör en tvärvändning.

EU har stoppat allt samarbete med Niger på grund av militärkuppen i i landet, rapporterar Ekot.

Det inkluderar samarbetet kring migrationsfrågor, säger EU-kommissionens talesperson för utrikes- och säkerhetsfrågor.
 
Topp