Amerika bötfäller svenska företag

KontaKunte

Medlem
Reg
30 Nov 2018
Inlägg
35
Amerika fortsätter bötfälla svenska företag. Nu är Ericsson bötfälld på 1 miljard dollar. Varför kan Amerika bötfälla svenska och Europeiska företag på massbelopp men inte vi? Jo föresten, Europa bötfällde Google på 2,5 miljarder Euro. ett globalt företag som Google bötfälles på 2,5 miljarder Euro men Ericsson som är på botten bötfälles på 1 miljard Dollar.

Google och Facebook har aldrig betalat skatt i Europa men klarar sig ändå när det stora delen av reklamintäkterna kommer från Europa. Är Europa fega och mesiga som inte vågar bråka med Amerikanska företag?

Ericsson betalar 9,5 miljarder i böter
Ericsson betalar en miljard dollar, motsvarande 9,5 miljarder svenska kronor, i böter efter en förlikning med amerikanska justitiedepartementet. Fallet gäller korruptions- och mutanklagelser.

– I dag har den svenska telekomjätten Ericsson erkänt årslånga kampanjer av korruption i fem länder för att förstärka greppet om telekommunikationsmarknaden, säger den amerikanska åklagaren Geoffrey Berman enligt nyhetsbyrån Direkt.https://live.aftonbladet.se/supernytt/news/5deacf95e6d1eb00128f8191
 
Topp