Andres Adali kändis krimininell

ISIS

Medlem
Reg
6 Mars 2022
Inlägg
145
Anders Adali har gjort sig känd genom att öppet berätta om sitt tidigare liv som yrkeskriminell.
Han föreläser, medverkar i tv och poddar och skriver böcker.
Nu sitter han häktad misstänkt för grova ekobrott i Sveriges största bedrägerihärva.
– Man måste in fort, roffa åt sig pengarna, sen måste man ut innan Skatteverket hinner komma, säger åklagare Thomas Hertz om den misstänkta brottsligheten.

Ärendet är en del av den så kallade ”Mobilhärvan”. Det är Sveriges största bedrägerihärva, enligt SVT Nyheter.

– Det här är en historia som fortsätter från de gamla mobiltelefonbedrägerierna, det vill säga att man lurar staten på enorma mängder skattepengar i form av moms, säger kammaråklagare Thomas Hertz vid Ekobrottsmyndigheten.

Affären går ut på fejkade mobilaffärer för att få ut momspengar.
Hur går sånt här brott till?
 
Under 2020 gjorde Anders Adalis bolag Free2Tech AB momsavdrag på 490 miljoner kronor. Bolaget hade inte rätt att göra avdragen, enligt åklagaren, som anser att agerandet utgör grovt skattebrott.

Har Anders lurat till sig en halv miljard?
 
Jag har börjat följa Anders på Instagram och bilderna han tar och lägger upp med sin mobil är inte en ny Iphone. Den är rätt gammal, kanske något år nyare Iphone 7 eller XR. Om den Anders Adali var med på momsbedrägeriet på miljarder varför äger han inte en nyare Iphone och ska ha varit involverad i mobilhärva? Jag har läst allt om den här härvan men jag tror att hjärnan bakom den här härvan tyckte att Anders Adali var pålitlig person med ett företag som kunde använda Anders som målvakt.
 
Topp