Dataintrång av polis

Tracker

Medlem
Reg
7 Nov 2021
Inlägg
17
Händer ofta att polisen bryter mot tystnadsplikten och gör dataintrång. Men när polisen gör slagning på en viss person, får då den personen som polisen gjort dataslagning i registret veta eller sopar polisen det undan mattan och nöjer sig med ge böter till polisen?

En polis i P4 Västs område (Bohuslän, Norra Älvsborg och Dalsland) åtalas nu misstänkt för dataintrång och brott mot tystnadsplikten, rapporterar P4 Väst.
Polisen ska vid 74 tillfällen ha gjort slagningar i polisens IT-system, som inte varit nödvändiga för hens arbetsuppgifter. Polisen ska även ha lämnat ut uppgifter till en privatperson. Detta enligt särskilda åklagarkammaren.
Polisen nekar till brott.

74 personer drabbade av en enda polis, kommer dom här personerna få veta att en polis gjort slagningar på dom?
 

vemvardet

Medlem
Reg
16 Nov 2021
Inlägg
26
För ofta.
En polis i Gävle står åtalad för dataintrång och riskerar att få sparken, uppger TT och hänvisar till Gefle Dagblad.

Polisen misstänks ha gjort sökningar i det interna systemet som inte anses vara nödvändiga för hans arbetsuppgifter.

Vid fällande dom riskerar polisen att få sparken, enligt beslut av polisens personansvarsnämnd.
 

Var.Gickhan

Avstängd
Reg
21 Nov 2022
Inlägg
1
Händer ofta att polisen bryter mot tystnadsplikten och gör dataintrång. Men när polisen gör slagning på en viss person, får då den personen som polisen gjort dataslagning i registret veta eller sopar polisen det undan mattan och nöjer sig med ge böter till polisen?74 personer drabbade av en enda polis, kommer dom här personerna få veta att en polis gjort slagningar på dom?
Jupp de blir målsägande.
 

VafanHänder

Avstängd
Reg
12 Nov 2022
Inlägg
7
har man rent mjöl i påsen så borde man inte bry sig om ifall det görs slagningar på folk. låt polisen slå i registren hur mycket de vill säger jag
 
Topp