En förklaring av vår platta jord

Titta på månen nu. Den är rund, varför skulle inte vår planet vara rund?
 
Mongo sa:
Titta på månen nu. Den är rund, varför skulle inte vår planet vara rund?

Rund betyder inte nödvändigtvis boll, saker kan va runda som cirklar med. Kan du bevisa att det är en sfär? Annars är det väll mer logiskt att det är en cirkel, med tanke på att vi alltid bara ser 1 sida.

Och även om det nu är en sfär, så kan man inte peka uppåt för att bevisa vad som finns neråt.
Ska vi samtidigt påstå att jorden lyser för att allt i himmelen gör det?

Dessutom är jorden erkänt som inget annat vi vet, den enda plats med liv.


Varför inte testa experimentet i TS angående månen? Man behöver inte va forskare.
 
Månen är cirkelformad. Om den skulle vara rund skulle man inte kunna landa på den. Försök gå på en boll.
 
FBspararIP sa:
Månen är cirkelformad. Om den skulle vara rund skulle man inte kunna landa på den. Försök gå på en boll.

Menar du att du tror på månlandningen?
https://youtu.be/wCKhdVL_Q7M


Ja att gå på undersidan av en boll eller att vatten kan fastna på utsidan av en snurrande boll är ovetenskapliga teorier, i verkligheten inte möjligt, men vi ser det som vår sanning.
 
Jaha då får jag väll ta ditt jobb med då "superkuken", du gört ju inte.


Det bästa glob argumentet jag hört är;att solen lyser upp undersidan av moln vid solnedgångar.
Och ja det låter ju som ett slamdunk bevis om man bara säger det så, men......

Det är bara vid en specifik punkt man kan se detta, vi kan även se solen under molnen utan att molnen lyser upp.

Det vi ser är bara en reflektion, med andra ord det finns inte. För att en reflektion ska synas krävs en observatör, ingen observatör ingen reflektion.

Vi kan bevisa att det är så genom att placera ut 2 observatörer på olika platser och se att dom får olika händelser.

En observatör ser molnen lysa upp på undersidan, den andra inte. En reflektion alltså.
Zoom on sunset bevisar att solen aldrig går ner under molnen. Den går bara ner enligt vårt perspektiv.
 
Ett annat glob experiment är det där man hadde 2 brunnar och tittade på skuggorna i brunnen.

Här antar man att solen är stor och långt borta, så att solens strålar ska falla parallellt över hela jorden samtidigt(eller halva jorden då).

Dock får man samma resultat med en liten lokal sol som cirkulerar över oss.
Alltså experimentet bevisade inget alls, eftersom samma sak skulle ske på båda modellerna.Skuggstrålar bevisar dock att solens strålar inte kommer ner parallella, utan vinklas utåt från en central punkt.
Som i detta foto.
https://www.pinterest.com/pin/75294624990059833
 
Jaha..... Ibland blir det som det blir antar jag.

Jag har skrivit på internet oskyddad, och nu har en censur grupp hittat mig, därför väljer jag att outa mig sj här med mitt namn och personnummer, för det är det enda jag kan komma på att göra. Jag har ju redan i min sista post sagt att jag inte ska skriva fler trådar, men dom är här ändå.

Så här ser historian ut från min vinkel; Nån gång i början av sommaren kom några som pratar jag tror det är polska, och renoverar lägenheter i min mammas trappa och grann trappen. Jag har varit hos min mamma hela tiden när jag skrivit, då jag är bostadslös. Det börjar med ett oändligt borrande, (för att driva ut folket ur huset antar jag, men jag höll mig inne). Några månader eller så gick förbi och jag började skriva min tråd om terror, men var lite orolig för att posta den så jag beslöt mig att vänta till morgon dagen. När jag vaknade hör jag några prata utanför, men tänkte inte mer på det, och postade min tråd. En kort stund senare får jag höra att någon blivit mördad i granntrappen. Och det är ett ouppklarat mord utan synliga motiv, inget jag är van vid. Utanför hör jag detektiverna eller vad det heter, först hör jag hur dom säger "det ser ut som han blivit mördad" alltså inget våldsamt mord. Och sen hör jag även att inget stulits eller ens sökt efter nått att stjäla. Låter som nått proffs varit där i mina öron. Jag känner direkt att det kan ha varit riktat mot mig, och ångrar min terror tråd, jag har inte skrivit sedan jag hörde om mordet. (flashback tråd om grannen,https://www.flashback.org/t3047233) Men om dom nu trott det va jag så vet dom efter jag postat tråden att dom tagit fel. Jag sitter och gömmer mig i lägenheten medans byggarbetarna sitter i lägenheten bredvid, tysta som möss och hela dagarna och nätterna. Tillslut kommer min snälla morbror hit och skriker HEJ DÅ JIMMY från ytterdörren, ingen tvekan att dom har hört, så nästa dag går jag upp och leker oberörd, vilket slutar med att jag genom fönstret ser en av dom stå mitt på gården tittandes rakt in i lägenheten, med solglasögon som han håller i som om det vore en kamera, aldrig sett nån hålla så i glasögonen. Senare ser jag även hur en av dom går till andra sidan gården, där jobbar dom inte, och han går fram och tar i en container, som om han undra vad den är gjord av? Mycket märkligt.

På kvällen efter man fått kort på mig hör jag nått slags ylande från ca 5 personer eller så, pågår kanske en timme. Tror det sen blev nästa natt när jag hör ett töntigt "muahaha" direkt utanför mitt fönster. Och på morgonen börjar man kasta insekter på mitt fönster, hittade en i sängen. Byggarbetarna sitter med nån avlyssnings maskin som hör varje andetag jag tar och jag kan höra hur dom söker efter mig med maskinen då den ger ifrån sig något pip ljud hela tiden när dom vet vart jag är. Dom lysnar på mina andetag och analyserar hur jag uppfattar deras skrämmsel tekniker. Som att greja med lås och dörr så att det ska låta som min dörr öppnas.

Märkligt att jag har läst om exakt dessa händelser förut men inte kom ihåg det när ylandet och insektskastningen började. Hittar inte tråden nu, om någon läst tråd om vinnar ylande, töntiga onske skratt och insektskastning så får ni gärna länka, jag vill gärna läsa det igen.
 
(jag ber om ursäkt för att jag drar upp personligt skit, och att jag kommer dubble eller tripple posta detta i fler av mina trådar för att jag är rädd att det någon gång i framtiden raderas från internet, det betyder kanske inte så mycket i verkligheten att det står här, vill dom mörda mig så lär dom väll göra det nån gång, men för mig känns det iaf lite tryggare om folk kan veta vad som hänt ifall jag skulle försvinna plötsligt.)

Så till dom som vill mig illa; Jag har sagt nu att jag inte ska skriva mer om konspirationer. Att ni vill se mig död har jag förstått, men jag kommer inte ut till er och ni kommer inte in till mig som det ser ut just nu, det tidigare mordet i samma hus försvårar nog saken, kan kan ni säkert, men jag tror inte jag är värd problemet. Så om jag ska sluta skriva om konspirationer så får ni sluta trakassera eller göra illa mig och alla jag känner, inclusive mammas katt. Så länge ni håller er och era maskiner borta från mig och alla jag känner, så ska jag inte skriva mer om det. Vi får se imorgon hur man väljer att svara, jag vill ha tystnad och tomt i grannlägenheten. Om ni ska sitta och trakassera mig med pip ljud och avlyssning trots att jag ger mig vika, kan jag inte längre se nån logik i att fortsätta böja mig, och kan lika gärna skriva så mycket jag kan innan ni får tag i mig.(P.S jag förstår att det jag pratar om får mig att låta som en paranoid pundare och det är väll det dom räknar med. Men jag vet att dom lysnar på mina andetag, hur löjligt det än låter, och jag kan höra pipen från tekniken förfölja mig, om jag lyckas bli av med dom så försvinner pipet eller så hör jag hur det söker runt i rummet. Dom bakar undan maskinen när jag äter eller röker, vilket är förståligt ett vidrigt ljud att vara för nära. Ja det finns säkert detaljer jag missat, men hoppas jag blir förstådd iaf.)

Jag kommer alltså inte svara på frågor här i framtiden, ifall dom nu väljer att nöja sig med att jag är tyst, annars vet jag inte riktigt vad dom är ute efter.
 
Jag dubbel postar av rädsla att det kan raderas i framtiden, ursäkta, har ni nått att säga om det skriv i andra tråden, denna bör hålla sig till ämnet.


Eftersom min första text om saken skrevs under stress har jag försökt göra en sammanfattning, kanske den är lite tydligare.
Men det fattas säkert vissa saker som jag glömt eller är för svåra att förklara eller otydliga.


Jag har inte varit ute mycket på några år nu, så har inte haft kontakt med någon annan än min mamma i stort sett, därmed kan jag säga att det som hänt till 100% har med min internet aktivitet att göra. Och därför har jag haft mycket tid att undersöka det jag skrivit om.

Jag köpte en ny mobil för att börja skriva om ett ämne jag lärt mig om under en tid. Först på flashback, sedan på ungdomar.se, och sist på friaordet (där i mellan försökte jag även på sweclockers och familjeliv, men blev avstängd väldigt fort för att diskussionen inte passade in där antar jag). Innan jag köpte telefonen och började skriva om ämnet har jag bara använt internet för att titta och läsa, men inte skriva. Därmed vet jag att ingen annan internet aktivitet kan ha skapat händelserna.


Efter att ha försökt diskutera på flashback och de andra forumen hittade jag friaordet och började skriva där.
Användaren "superkuken" registrerade på friaordet 2 timmar efter mig (jag skrev på flashback att jag registrerar på friaordet i flashback tråden där jag såg tipset om att friaordet finns.). Efter det har han spenderat majoriteten av sina inlägg på att försöka debunka det jag skrivit. Efter en tid debunkande nämner han apparaten jag skriver från (telefon, vet ej om det är en Iphone eller annan) och min hemstad i ett exempel om vad man kan söka på i en google sökning (han kunde alltså valt vad som helst i hela världen och mer i sitt exempel, men väljer min hemstad)
viewtopic.php?f=62&t=405#p1387.
Några dagar efter det dör någon mystiskt i trappen bredvid där jag skriver från (och då ligger jag längst in i lägenheten när jag skriver, mot väggen, det är alltså bara mindre än en meters avstånd till lägenheterna i andra trappuppgången, dock vet jag ej vilken lägenhet dödsfallet va i, men jag hadde lika gärna kunnat skriva från andra trappuppgången).
https://www.flashback.org/t3047233
Och en kort stund efter dödsfallet hittar några mig och händelserna jag skrivit om börjar.

(nu är mitt mine av vad som hände vid vilken tidpunkt inte längre så tydligt, så följande händelser är troligen inte i rätt ordning. Men jag nämner vissa saker för att jag innan det hände har läst att andra har haft exakt samma upplevelser, men kom inte ihåg att jag hadde läst om det förens efter det hadde hänt. Tyvärr hittar jag inte vart jag läste om det längre. Men det va när jag mindes trådarna jag fick iden att skriva om det på internet.)

Bland det första va att jag såg en av byggarbetarna står mitt på gården med solglasögon och titta rakt in i köket där jag gick igenom, han höll i glasögonen som om det va en kamera och han hadde fingret på knappen, inget normalt att hålla så i glasögon, det måste varit kamera glasögon. Byggarbetarna sitter i lägenheten brevid vår och jag märker hur dom skapar ljud i samband med hur jag reagerar på ljuden, dom gör ljud som får det att låta exakt som om nån låser upp våran dörr och annat med, dom försöker skrämma mig, och när jag blir rädd och mitt hjärta börjar slå snabbare så börjar dom också göra mer och mer ljud ifrån sig för att göra mig mer rädd. Det låter otroligt men deras lyssnings apparater kan höra mitt minsta andetag och mina hjärtslag genom väggarna, detta vet jag utan tvekan då dom reagerar utifrån hur jag reagerar, slår mitt hjärta snabbt så vill dem intensifiera det med att skapa mer ljud. När dem gör ljud som låter som att dörren blir upplåst och liknande, så märker man hur dom direkt efter ljudet blir knäpptysta för att se om jag reagerar på ljudet.
Jag hör hur någon gör ett onske skratt utanför mitt öppna fönster "muahahaha", och även nått slags vinnar ylande lite längre bort, som pågick under kanske en timmes tid med utsprida yl lite då och då.
 
Sen hör jag små slag mot mitt lite öppna fönster, nån skjuter insekter på/genom det, en av dem hittar jag i min säng strax efter, den är grön och formad lite som ett av spökena i "pac man" spelen, möjligen nått inslag av orange med, men osäker då jag bara han se den väldigt kort tid innan den smet undan. Några dagar senare blir min mammas växter angripna av nått som skapade nått vit aktigt på dem, jag såg det inte utan bara hörde henne säga det, men självklart va det insekterna som gjort det. Ser även en av byggarbetarna gå till en container på andra sidan gården när jag satt vid fönstret och ta i containern på ett mycket märkligt sätt, som om han undra vad den va gjord av, han kände på en stor container, varför gör man så. (jag upprepar att jag berättar detta för jag läst om exakt samma saker, det enda jag inte läst om är hur dem lyssna på mig från grannlägenheten, alla andra saker jag nämnt finns det andra som upplevet på exakt samma vis, allt!! Containern, glasögonen, skrattet, ylandet, insekterna, och mer, möjligen även hörapparaten, men det mins jag inte att jag läste)

Senare skrev jag om omskärelse, och fick tre små hårda objekt/stenar mot rutan. Möjligt att dom har gjort det fler gånger, men eftersom det ibland knakar i fönstret utan att nån skjuter på det så vet jag inte om dom har det, bara en gång kunde jag uppfatta det, och då mest för att det va tre snabba skott i rad.

Sen har vi när jag nämnde lite för mycket på intre.se, och min mamma ett par dagar senare kommer hem och säger hon ramlat på cykeln, för att styret va löst. Hennes ord "styren kan ju inte bara lossna av sig själv" och då har hon cyklat flitigt hela sitt liv, aldrig haft en bil. Och hon vet inte heller nått om det jag berättar.


Det är det perfekta brottet, väl planerat hur dom ska göra så det blir omöjligt för mig att prata om det utan att se paranoid ut. Men jag vet att det hänt, inte tror. Detta är psykologisk krigsföring, vi är i krig och fienden rör sig fritt bland oss, utan hinder. Värst av allt är att dem verkar tycka det är kul, jag har försökt resonera med dem, jag har försökt sluta prata om det som gjorde att dom kom hit (vilket är det jag lärt mig från Eric Dubay), jag har försökt säga att jag ska helt sluta skriva på internet, aldrig mer logga in på en sida, men inget hjälper, dem kommer inte låta oss va i fred. Och jag förstår nu att det kvittar vad jag gör, dom kommer fortsätta, även när dem är färdiga med mig kommer dom fortsätta med mina nära tills vi alla är döda, sjuka eller inlåsta, för dem ser oss som fiender och tycker det är skit kul att jävlas med oss. Ni är också deras fiender och dom kommer hitta er förr eller senare troligen, kanske dem redan har hittat er utan att ni märkt det. Vi behöver ta tillbaka vårt land och stänga ut sånt här folk, men det kan ju bara ske om vi alla kan enas, så vad finns det att enas om? Sanningen. Om alla tar sig tid att lära sig sanningen och pratar om den öppet så bör folket bli mer enade och när alla pratar öppet så blir det för många måltavlor för att dem ska kunna åka och ge sig på enskilda personer, er röst räddar liv. Vill ni ha enighet? Vill ni ha en vacker värld och land att leva i? Lär er sanningen och gör det ni bör göra. Gör er forskning, er "due diligence", och få andra att göra det. Börja med att kolla noga på Eric Dubays forskning. Det är hans info som get mig problem, det finns mycket sanning i det han sprider, och sanningen har makten att ena folket. Alla måste göra sitt själva för att en förändring ska kunna ske, enskilda personer, eldsjälar, som alla gör sin del är den enda räddningen, var och en måste göra sitt, läsa, titta, prata, skriva, klicka på musen, är allt som krävs för en förändring. Deras makt är bara ett korthus, och det kommer rasa, hjälp till att blåsa.


(nu är jag förhoppningsvis färdig med att prata om detta, men vet ju inte vad framtiden har att ge.)
 
Eftersom ni inte har frågor eller inte vill fråga, så kan ni ju titta på frågorna som brukar ställas och få svar på det ni inte visste att ni undrade, eller nått. Här är svar på de vanligaste frågorna.


Eric Dubay Answers Everyone's Flat Earth Questions
https://www.bitchute.com/video/80kHAsosmm84/

"The following video is a compilation of answers to 32 of the most common questions asked during flat Earth interviews. For the past several years I have done my best to personally and promptly answer every genuine flat Earth question asked of me across all of my social media accounts. I promise to continue answering everyone’s flat Earth questions and request that you direct your friends and family to this video and its comments section which I will use as a platform to field further questions and compile a compendium of flat Earth F.A.Q. answers here in this link.
What is your evidence that Earth is not a spinning ball? (0:25)
How do you explain NASA’s images and videos of Earth? (22:32)
What about the ISS, Hubble, Moon and Mars Landings? (27:06)
How does gravity work on a flat Earth? (39:11)
What does the flat Earth look like? (45:42)
Where is the edge of the flat Earth? (49:51)
What did early explorers have to say about Antarctica? (56:00)
How do you explain circumnavigation on a flat Earth? (59:24)
How do you explain ships disappearing over the horizon? (1:00:29)
Why can’t you see across the ocean with a telescope? (1:03:06)
Are distance photographs the result of a ‘mirage’? (1:04:22)
What about the Felix Baumgartner Red Bull dive? (1:07:22)
Are all the planets flat or only the Earth? (1:09:29)
How do you explain eclipses on a flat Earth? (1:14:20)
What is underneath the flat Earth? (1:17:14)
Is there a dome covering the flat Earth? (1:21:05)
How do you explain time-zones on a flat Earth? (1:22:51)
How do you explain seasons on the flat Earth? (1:24:17)
How does flat Earth account for the midnight Sun? (1:26:27)
Why do the Sun/Moon appear bigger on the horizon? (1:28:29)
How do you explain seeing two sunsets from the Burj Khalifa tower? (1:30:27)
Is moonlight really just a reflection of sunlight? (1:34:12)
How do you explain the moon being upside down in the South hemisphere and rightside up in the North? (1:35:34)
How do you explain seeing curvature from a plane window? (1:36:29)
How do you account for satellites, GPS, and Google Earth? (1:38:00)
How do you explain meteors, comets, and craters on a flat Earth? (1:43:03)
How do you explain Foucault Pendulums? (1:47:52)
How do you explain the Coriolis Effect? (1:48:51)
What is the Flat Earth Society? (1:50:43)
Why hasn’t anyone blown the whistle on this secret? (1:55:54)
Why does it matter whether or not the Earth is flat? (1:58:31)
Why would they lie to us about the flat Earth? (2:05:54)"

Men först tycker jag ni ska lyssna på denna intervju.

Flat Earth is the Most Important Truth
https://www.bitchute.com/video/J3HisOuRZ1fX/

"When the spinning ball-Earth is finally exposed worldwide for the 500 year deception it was, Earth's entire population will suddenly be faced with the reality that every government, every space agency, university, secret society, religious organization, mainstream and alternative media outlet have ALL been duplicitous in propping up a monstrous manipulation to fleece and control the masses. The resulting mass mental exodus away from the control system is exactly what humanity needs. Once the flat Earth truth gets out, these lying politicians, spokesmen, reporters and teachers suddenly change from being heralded voices of authority to being ridiculed, shunned and denounced as they deserve. Once the flat Earth truth gets out, these governments, universities, media outlets and other entangled organizations which have long been hard at work weaving this multi-generational ball-Earth myth, suddenly and completely lose all credibility. Once the truth of our flat Earth gets out, so does the truth of these few elite families/societies who have kept this most important and fundamental reality from us for these hundreds of years! Essentially, once the flat Earth truth gets out, so does every other important truth by proxy, because this "mother-of-all-conspiracies" holds under its umbrella literally ALL of the other conspiracies, and exposes them."Sen den här.

Flat Earth, Fake Aliens and Real Giants
https://www.bitchute.com/video/IobTp1ybWJpt/


Mycket intressant.
 
Klart jorden är platt! Annars ber ju muslimerna rakt ut i rymden!

https://i.imgur.com/wlrBieP.jpg
https://i.imgur.com/Gb2nTM1.jpg
 
Richard sa:
Klart jorden är platt! Annars ber ju muslimerna rakt ut i rymden!

https://i.imgur.com/wlrBieP.jpg
https://i.imgur.com/Gb2nTM1.jpg

:D kul, det hadde jag inte tänkt på.

Däremot kan vi använda samma logik för kompasser.
 
JohanJ sa:
Precis. Men jag kan inte se en platt horisont.

Titta en gång till https://www.youtube.com/watch?v=FHtvDA0W34I

Men om det är som du säger att även Redbull har gett sig in på att vilseleda oss kommer jag sluta köpa Redbull. Jävla Redbull.

Allt du behöver göra är att titta på amatör ballonger/raketer, dom kommer i stortsätt lika högt som redbull hoppet. Det finns ingen kurva på den höjden om man inte tvingar fram den med en fisheyelence kamera. Det är bara kolla så ser du att horisonten är platt även där.

Ändå säger dom att dom kan se saker försvinna bakom kurvan redan från marken, :lol: fan va lätt lurade vi är.
 
turtle sa:
Allt du behöver göra är att titta på amatör ballonger/raketer, dom kommer i stortsätt lika högt som redbull hoppet. Det finns ingen kurva på den höjden om man inte tvingar fram den med en fisheyelence kamera. Det är bara kolla så ser du att horisonten är platt även där.

Ändå säger dom att dom kan se saker försvinna bakom kurvan redan från marken, :lol: fan va lätt lurade vi är.

Ska väl inte inbilla mig att folk klarar att söka själva så varsågoda.

High Altitude Balloon 1 Raw Full uncut Footage
https://youtu.be/2RATP53l9MA
 
turtle sa:
Ska väl inte inbilla mig att folk klarar att söka själva så varsågoda.

High Altitude Balloon 1 Raw Full uncut Footage
https://youtu.be/2RATP53l9MA

Och återigen, här är en video som du själv har länkat: https://www.youtube.com/watch?v=G5kRyQStPhU&feature=youtu.be
Och här är två screenshots från den filmen:
https://postimg.cc/p5WG8Gbc
https://postimg.cc/JtxdmLZf
 
superkuken sa:
Och återigen, här är en video som du själv har länkat: https://www.youtube.com/watch?v=G5kRyQStPhU&feature=youtu.be
Och här är två screenshots från den filmen:
https://postimg.cc/p5WG8Gbc
https://postimg.cc/JtxdmLZf

Zooma in lite så ser du att det är mark med ojämnheter, och på första bilden ser det inte ens ut att va horisonten du fångat, längst till vänster ser det ut att finnas mer mark ovanför. Se till att ta en över vatten och se till att kameran är centrerad, till och med din linje ser ut som massa zzzzzz istället för en linje.
 
turtle sa:
Zooma in lite så ser du att det är mark med ojämnheter, och på första bilden ser det inte ens ut att va horisonten du fångat, längst till vänster ser det ut att finnas mer mark ovanför. Se till att ta en över vatten och se till att kameran är centrerad, till och med din linje ser ut som massa zzzzzz istället för en linje.
Det är inte pga ojämnheter. Den första bilden har ingen nämnvärd kurva av den enkla anledningen att höjden är för låg, men den andra bilden är på hög höjd och då framträder kurvan tydligt.

Testa själv. Så länge ballongen är på under 10000 fot (fram till ca 12 minuter i filmen) så är horisonten rak. När de är uppe på över 100000 fot (mellan 1:39:00 och 2:03:00) är det en kurva precis hela tiden.
 
superkuken sa:
Det är inte pga ojämnheter. Den första bilden har ingen nämnvärd kurva av den enkla anledningen att höjden är för låg, men den andra bilden är på hög höjd och då framträder kurvan tydligt.

Testa själv. Så länge ballongen är på under 10000 fot (fram till ca 12 minuter i filmen) så är horisonten rak. När de är uppe på över 100000 fot (mellan 1:39:00 och 2:03:00) är det en kurva precis hela tiden.

Ta en bild tack, jag har inte möjligheten, se bara till att till att bilden inte är sne. Och det finns ojämnheter sa jag. Och den första bilden ser man saker ovanför det du siktar på, så det är inte ens horisonten, möjligt att det är samma problem i andra bilden. Ta lite mer bilder, det är intressant. Bäst vore så klart att få en bild över vatten.

(Erkänner du nu iaf att du inte kan se kurvan från marken?)
 
Topp