Hur mycket fel har Peter Englund haft om Ryssland mot bakgrund av kriget i Ukraina?

Sportlaban

Medlem
Reg
12 Feb 2023
Inlägg
246
Peter Englund är ett patrask till människa och han har satsat på fel häst när det gäller kriget i Ukraina, så ett dåligt omdöme kan man nog våga påstå att denna kaxiga lilla tomte till pk-författare har. Här tänkte jag, om jag står ut med att läsa det, dra upp saker som hans tvärsäkra påståenden om hur Putin och Ryssland skulle förlora i Ukraina och hur samtidigt NATO skulle triumfera. Kort sagt iallafall så vill Peter Englund frottera sig med den svenska makten. Flika gärna in själva dumheter som Peter Englund står för.
 
Här är en del för att ta ett exempel. Från Peter Englunds egen blogg. "In i det sista ville man inte tänka att någon skulle kunna vara så galen". Peter Englund kallar Vladimir Putin för "galen". "”Varför skulle Putin vilja rasera sin egen ekonomi?”". Englund skriver det där som om det är andra människor och inte han själv som trott på det där. Rysk ekonomi tuffar i själva verket på ganska bra och förmodligen mycket bättre än den tyska, och Sverige har ett stort problem med inflationen. Peter Englund fortsätter, som om det är USA han menar men det är ju förstås i hans fall Ryssland: "Det är en gammal sanning att stora företag, anrika institutioner, maktägande partier och, inte minst, gamla imperier ofta begår sina största misstag när de hamnat i kris – man börjar gripa efter nya, radikala lösningar för att återvinna styrka och tappade positioner.".....

 
...så när idioten Peter Englund skriver om att Ryssland "begår misstag" efter att man "hamnat i kris" så är det snarare USA och Sverige man ska peka på, så fel av tomten ifråga här.

Peter E fortsätter att prata om "olaglig annektering av Krim". Krim har bara tillhört den ukrainska staten och aldrig den ukrainska nationen, om en sådan någonsin verkligen existerat vid sidan av kosacker och liknande folk som funnits i området. Jag är en empatisk människa och har inga problem alls med att förstå att ryssarna tagit den fullständiga kontrollen över Krim, som varit ryskt sedan sent 1700-tal och dessförinnan som bekant hade varit turkiskt.

Vidare skriver Peter E om "fobisk skräck för västlig inblandning". Går fullständigt att begripa, du Peter. Ryssarna betackar sig för erfarenheter från de olika västmakterna som Frankrike, Storbritannien, USA och Tyskland där i synnerhet USA fortsatt med regimskifte i Ukraina och med sina ambitioner att ställa till med detsamma i Ryssland självt.
 
Peter Englund är verkligen idioten, vilket förvånar. Han verkar ljuga rätt upp och ned. Det här tex: "ukrainarna vurmade i stigande grad för väst". Här låter Peter Englund som Carl Bildt. Vad är det för ena föreställningar?? Som om människorna i väst går omkring och tycker att de lever i nirvana och att naturligtvis alla människor vill leva i likadana samhällen. Samma idiot Peter E skriver om "mer västliga sätt att leva och tänka och göra". Vilka djävla sätt då??? Peter E verkar verkligen inte begripa att drömmarna kan man ha om ett liv i Ryssland av idag och inte här, men det begriper inte den här stollen, eller jodå, men han låtsas inte ens erkänna att det är möjligt.
 
Det här är synnerligen kul. Idioten Peter E skriver om den ryska uppfattningen om "den överreklamerade amerikanska krigsmakten" och jodå, det har visat sig så in i helvete att det är just vad den är. Inte bara det, hela NATO är ganska så svagt. Man har ju förlorat stort i Ukraina. Du tänkte inte att så skulle vara möjligt, va, Peter? Din förlorare där, västerlänning och allt. Ett miffo.
 
Topp