Kan du med ideologier byta ideologi?

Ak47

Medlem
Reg
19 Dec 2018
Inlägg
393
Om du är höger, skulle du kunna byta till vänsterideologi eller vice versa?
 

Richard

Medlem
Reg
11 Okt 2019
Inlägg
188
Hemsida
www.richardhandl.com
Ska mycket till om jag skulle börja bli vänster... ;)

Var med i MUF på 90-talet, i senaste valet blev det dock Sd. Men nu har ju Moderaterna blivit riktiga Moderaterna igen, så jag får se... Kd kan vara ett alternativ också.

Jag är ändå f.d industriarbetare och idag lever jag på sjukersättning. Men nä, S, Mp o V är bara ren skit!


EDIT: Men det förekommer ju att extremister byter ideologi, nazist blir kommunist eller islamist o liknande. Tror det är ganska förvirrade människor.
 

exet

Medlem
Reg
15 Nov 2020
Inlägg
324
De som byter ideologi då och då kallas för "sökare". De blir aldrig länge med i någon av de valda ideologierna när de märker att det är en del praktiskt arbete. Eller så slängs de ut eftersom de ofta har en väldigt glidande syn. Till slut hamnar de i någon frikyrka eller KD för där bejakas virriga idéer. Det stämmer inte att de som byter bara byter mellan ytterligheter, oftast håller de till i något av mittenpartierna.
 

Clodius

Medlem
Reg
15 Dec 2020
Inlägg
97
Själv är jag kristen konservativ, och ser exempelvis tysk kristdemokrati som en förebild. Länge hade jag en koppling till svenska kristdemokraterna, utan att vara formell partimedlem. Sedan något tiotal år stödjer jag dock socialdemokraterna, men detta betyder inte att jag gått och blivit socialist. Först var det närmast att en slags protest mot förfallet inom borgligheten, och ett valav det minst onda, men nu börjar det kännas mer logiskt.Kontinental kristdemokrati som jag ser det står för en pragmatisk politik i hela folket och särskilt småfolkets intresse, och steget från en sådan pragmatisk konservatism till en pragmatisk socialism, är faktiskt inte så väldigt långt. Kristdemokrati iTyskland och Benelux har ju aldrig haft något särskilt principiellt mot att samarbeta med socialdemokrater.

Så partibyte är nog inte så svårt, men regelrätt ideologibyte? Det skall man nog inte göra för ofta, men jag tänker på Erik Gustav Geijer seglande i bräcklig farkost, när han gick från de konservativa till liberalerna över en natt.
 
Topp