Kan du med ideologier byta ideologi?

Ak47

Medlem
Reg
19 Dec 2018
Inlägg
1,194
Om du är höger, skulle du kunna byta till vänsterideologi eller vice versa?
 
Ska mycket till om jag skulle börja bli vänster... ;)

Var med i MUF på 90-talet, i senaste valet blev det dock Sd. Men nu har ju Moderaterna blivit riktiga Moderaterna igen, så jag får se... Kd kan vara ett alternativ också.

Jag är ändå f.d industriarbetare och idag lever jag på sjukersättning. Men nä, S, Mp o V är bara ren skit!


EDIT: Men det förekommer ju att extremister byter ideologi, nazist blir kommunist eller islamist o liknande. Tror det är ganska förvirrade människor.
 
De som byter ideologi då och då kallas för "sökare". De blir aldrig länge med i någon av de valda ideologierna när de märker att det är en del praktiskt arbete. Eller så slängs de ut eftersom de ofta har en väldigt glidande syn. Till slut hamnar de i någon frikyrka eller KD för där bejakas virriga idéer. Det stämmer inte att de som byter bara byter mellan ytterligheter, oftast håller de till i något av mittenpartierna.
 
Själv är jag kristen konservativ, och ser exempelvis tysk kristdemokrati som en förebild. Länge hade jag en koppling till svenska kristdemokraterna, utan att vara formell partimedlem. Sedan något tiotal år stödjer jag dock socialdemokraterna, men detta betyder inte att jag gått och blivit socialist. Först var det närmast att en slags protest mot förfallet inom borgligheten, och ett valav det minst onda, men nu börjar det kännas mer logiskt.Kontinental kristdemokrati som jag ser det står för en pragmatisk politik i hela folket och särskilt småfolkets intresse, och steget från en sådan pragmatisk konservatism till en pragmatisk socialism, är faktiskt inte så väldigt långt. Kristdemokrati iTyskland och Benelux har ju aldrig haft något särskilt principiellt mot att samarbeta med socialdemokrater.

Så partibyte är nog inte så svårt, men regelrätt ideologibyte? Det skall man nog inte göra för ofta, men jag tänker på Erik Gustav Geijer seglande i bräcklig farkost, när han gick från de konservativa till liberalerna över en natt.
 
Jag är höger och kommer alltid dela ut höger. Inga vänster här.
 
Ja. Jag var tidigare hardcore höger men med tiden bytt sida till vänstern. Jag älskade tidigare SD men sen började jag inse att det är inte ett parti eller människor inom SD som älskar sitt land eller vill göra något bra för Sverige. Det är minsan ett gäng människor som är sämst. Skulle SD blir sjävla regering hade dom sprungit Soros ärenden.

Om jag minns rätt, hette flintisen Björn Söder som hade Israels flagga i sitt tjänsterum? Vad fan gör israeliska flaggan i en svensk persons rum? Jag hittar inte just den bilden den finns om någon vil söka och lägga upp den men hittade den här.


Richars Jomshof (stavning av hans efternamn?)


Ska dom här vara så kallat Sverige-vänner?

Vad har högern bidragit med?

Gyllene Gryning?

Österrechische Volkspartel?

Finns flera exempel av misslyckade högerpartier men ingen har gjort något bra. Jo en sak, lever på skattebetalarnas pengar och thats it.
 
Det bästa är att vara neutral och slippa ha skuldkänsla när skiten brakar loss en dag.
 
Topp