Netflix

0koll

Medlem
Reg
9 Jan 2019
Inlägg
737
Nu har Netflix hörsammat vad EU säger och sänker på strömningskvaliteten från HD till standard, anledningen är överbelastning på nätet kommande tiden.


Strömningstjänsten Netflix kommer att sänka kvaliteten på allt sitt innehåll i Europa de kommande 30 dagarna för att förhindra att internet går på knäna.

Beskedet kommer efter en vädjan från EU-håll.
https://live.aftonbladet.se/supernytt/news/5e73b6f12226c10019368e3b

Klarar vi oss med standard kvalitet?
 
Netflix vd Reed Hastings har efter samtal med Breton beslutat att tjänsten sänker kvaliteten på sina videoströmmar i 30 dagar, vilket beräknas minska användandet av bandbredd med 25 procent på tjänstens europeiska nätverk.

Förbrukar Netflix 25 procent av Europas nätverk? :o
 
Även youtube gör samma sak.

Strömningstjänsten YouTube drar nu ned på videokvaliteten på grund av corona, rapporterar Reuters. Detta för att undvika att internet överbelastas då allt fler jobbar hemifrån, vilket bland annat innebär fler videomöten, till följd av coronavirusets spridning.
Youtube skriver i ett uttalande att kvaliteten på sajtens videoklipp sänks till SD (standard definition) i stället för HD (high definition)
 
Finns det bättre strömingstjänst en Netflix tycker ni? Netflix säger att dom har tappat flera hundra tusen kunder men vad har dom ersatt Netflix med?
 
Finns det bättre strömingstjänst en Netflix tycker ni? Netflix säger att dom har tappat flera hundra tusen kunder men vad har dom ersatt Netflix med?

Det handlar mycket om vilket material man är ute efter. Mycket som förut fanns på Netflix har ju försvunnit till de andra. Personligen så ser jag Disney+ som mer prisvärt.
 
Topp