Släktforskning?

Richard

Medlem
Reg
11 Okt 2019
Inlägg
203
Någon mer som släktforskar?

Jag började intressera mig för det på 90-talet o tog över efter farmor som släktforskade på 40-talet. Hon hade kommit tillbaka till 1500-talet. Jag gjorde ett släktträd på MyHeritage: https://www.myheritage.se/ o hittade lite 5-6-männingar i Österrike. En gren visade sig vara judisk på 1600-talet, då avråddes hon från att fortsätta forska på den, då hon jobbade inom Gestapo i början av 40-talet.

Sen fick jag lite släktforskning från min mormors sida, som är den enda svensken av mina far- o morföräldrar. Det gick tillbaka till 1700-talet. Så gjorde jag ett gratisabonnemang på Ancestry: https://www.ancestry.se/, man fick prova på i 2 veckor med alla funktioner, o min pappa är rätt intresserad också, så vi ska köpa ett abonnemang för 2000 kr. Sen ska jag skicka in ett DNA-test också (Ja, jag vet att det är riskabelt, men jag har medicinerat bort min paranoia).

En gren sträcker sig till vikingarna på 200-talet, men det jag har kommit längst på är en gren som går till de gamla grekerna på runt 1100 f.Kr.

Några kändisar i rakt nedstigande led...
https://i.imgur.com/emSP3AT.jpg
https://i.imgur.com/UwZ3YO9.jpg

Den som jag kommit längs på... (fast jag tror inte han blev 190 år...)
https://i.imgur.com/V9mhcif.jpg

32'a styvbarn barndotter till 31'a gammelmorförälders kusin...
https://i.imgur.com/184lLwK.jpg

Har man tur o hittar en adel/halv-adel, så leder det ofta till nån kung o då kan man bara fortsätta via t.ex. Wikipedia.
 
Topp