Tråden om Bahnhof AB

Mirror

Medlem
Reg
9 Dec 2018
Inlägg
163
Bahnhof påstår mycket om att skydda integritet och värnar om yttrandefrihet men slängde ut Lexbase. Dubbelmoral!

Vad säger ni om att ett så stort företag tar ställning mot Ryssland i krig mot Ukraina?

Det här skrev Bahnhof:

Vi evakuerar våra anställda i Ukraina

Bahnhof har sedan många år kontor i Kyiv med fantastiska anställda inom utveckling. Med anledning av Rysslands invasion har vi beslutat att evakuera våra ukrainska kollegor. Första teamet har flugits ut från Kyiv och bor nu i Bahnhofs ”hackervilla” i Stockholm.
De mår efter omständigheterna bra, men är oroliga. Det enda de vill är att fortsätta leva sina liv i fred. De ser fram emot att upptäcka Stockholm och återgå till en någorlunda normal vardag i säkerhet, men just nu vill de helst av allt att Ryssland ska sluta attackera deras land. En av dem, som vi kallar Alex, säger:
– Allt har eskalerat så fort. Vi försöker distrahera oss så gott vi kan, men det är svårt att inte följa utvecklingen, och allt blir värre för varje dag. I morse vaknade jag av sms från mina vänner som skrev att de hörde explosioner. Och känslorna är dubbla. Jag och mina föräldrar är glada att jag är i säkerhet, men samtidigt är jag orolig för mina vänner och min familj. För det är krig på riktigt nu. Ryska soldater tar gisslan, det är stridsvagnar på gatorna, döda kroppar. Det är hemskt.
Hotet från totalitära stater som Ryssland är på riktigt. Demokrati och frihet är inte bara tomma ord för oss utan något Bahnhof engagerar sig i varje dag, även om det just denna gång har kommit extra nära. Putin, och diktatorer som honom, vill strypa alla former av fri kommunikation, sprida desinformation och med våld ta friheten ifrån oss. Men internet vet inga gränser och yttrandefrihet är diktatorers värsta fiende.
– Om det här hade inträffat för 20 år sedan hade det varit svårare för Ukraina. Då var vi mer beroende av tidningar och TV som kunde stängas av eller fyllas med propaganda, men idag kan de flesta gå ut på internet och se vad som verkligen händer: att folk dör. Det gäller även i Ryssland, den unga generationen där är mycket mer medveten än förr. Det är en stor skillnad, säger Alex.
Bahnhof följer händelseutvecklingen noga. Vi hoppas alla att Putin genast slutar med sitt vansinneskrig, som strider mot all folkrätt och förstånd. Det är vanligt folk som får lida av den ryska regeringens beslut. Tills vidare är våra ukrainska vänner välkomna att stanna i hackervillan så länge de vill. Vi arbetar också för att de så snart som möjligt ska få sällskap av kollegorna som fortfarande är kvar i Kyiv.


Vad för skvaller finns det om företaget Bahnhof?
 
Topp