Tråden om Klarna

Mirror

Medlem
Reg
9 Dec 2018
Inlägg
163
Sen en tid tillbaka går det inte så bra för Klarna. Runt sjuhundra anställda blev uppsagda nyligen. Och idag så rasade värdet på Klarna med 400 miljarder kronor.Kunde aldrig tänka mig att Klarna var värt så mycket. Inte ens Spotify är värt så mycket.

Men nu är ägarna till Klarna ute efter investeringar till Klarna. Jag förstår inte en sak här. Klarna har tjänat massor med pengar sen den grundades, ägarna är superrika, alla är miljadärer men varför söker ägarna investerare och inte går in med sina egna pengar?

Värdet på betaljätten Klarna har rasat med över 400 miljarder kronor, rapporterar SvD som hänvisar till Washington Street Journal.

Den nya värderingen kommer samtidigt som Klarna är på jakt efter ny finansiering.

Det nya värdet på bolaget landar nu på 6,5 miljarder dollar, motsvarande 67 miljarder kronor.

För ett år sedan värderades Klarna till 45,6 miljarder dollar, vilket motsvarar 471 miljarder kronor.

I maj varslade Klarna runt 10 procent av personalstyrkan. Totalt berördes cirka 700 tjänster.
 
Sen en tid tillbaka går det inte så bra för Klarna. Runt sjuhundra anställda blev uppsagda nyligen. Och idag så rasade värdet på Klarna med 400 miljarder kronor.Kunde aldrig tänka mig att Klarna var värt så mycket. Inte ens Spotify är värt så mycket.

Men nu är ägarna till Klarna ute efter investeringar till Klarna. Jag förstår inte en sak här. Klarna har tjänat massor med pengar sen den grundades, ägarna är superrika, alla är miljadärer men varför söker ägarna investerare och inte går in med sina egna pengar?Förutom girighet så kan man förmoda att pengar bland annat har gått till lyxiga villor/bundit upp sina pengar på andra sätt vilket gör att det inte går att få loss pengarna på ett snabbt sätt. Vidare kan investerare hjälpa dem på lång sikt, att de går in själva snabbt kan bara rädda företaget på kort sikt och är i grunden bara en lösning om man ser att man snart kommer vara på fötter igen.
 
Förutom girighet så kan man förmoda att pengar bland annat har gått till lyxiga villor/bundit upp sina pengar på andra sätt vilket gör att det inte går att få loss pengarna på ett snabbt sätt. Vidare kan investerare hjälpa dem på lång sikt, att de går in själva snabbt kan bara rädda företaget på kort sikt och är i grunden bara en lösning om man ser att man snart kommer vara på fötter igen.

Långsammare tillväxt, förluster som skenar till över 280 miljoner i veckan och en kassa som krymper med 55 miljoner om dagen.

Betaljätten Klarnas rapport visar på ett företag i djup kris som snart behöver ännu mer kapital.

Frågan är varför svenska skattebetalare ska stå som garanter för äventyret.

Kommer vi skattebetalare få rädda Klarna nu?
 
Klarna erbjuder sina tjänster nu på siten krimfup.se som säljer domar och förundersökningsprotokoll. Har ni övervägt att undvika Klarna men inte gjort det har ni nu all anledning till att bojkotta Klarna. Klarna vill tjäna också pengar på att andra kan läsa dom om dig, din son eller din dotter och gör det omöjligt för Annika eller Liam komma in i arbetsmarknaden.

Om Klarna skulle försöka ljuga sig från det. https://web.archive.org/web/20240328220144/https://www.krimfup.se/
 
Topp