Ska polisen bestämma hur jag kör?

Användarvisningsbild
krigsskadad
Medlem
Inlägg: 52
Dat: 14 december 2018

Oläst inlägg 25 sep 2019, 19:54

Körkortskontroll, stoppas som alla andra bilister och snuten ber om kortet han får se den. Gör en slagning tror jag och kommer tillbaka ger mig kortet och säger kör försiktigt. Blir arg och säger att han inte har med det att göra. Snutsnuten blir lack och säger, vad sa du? Du hörde sa jag. Kör jag olämpligt får du ta mitt kort men du Ska ge fan i säga hur jag ska köra sa jag. Åk härifrån sa snutsnuten.

Får snutsnuten säga hur jag ska köra?
In my mind

Användarvisningsbild
kuddkrigare
Avstängd
Inlägg: 38
Dat: 05 november 2019

Oläst inlägg 05 nov 2019, 08:11

Har det inte mycket att göra med polisens (och andras) skillnad på privat- och yrkesroll? Delar du på det sättet upp allt som har sagts, tror jag att du kommer en bra bit. Av det du sade, vad var riktat till personen och vad var riktat mot yrket? Av det polisen sade, vad kom från personen och vad från lagboken?

Sen har väl trots allt den här personen valt att jobba som polis, och då kanske man kan tycka att allt är riktat från/till honom/henne som person. Sen noterar jag att det bara verkar vara polisen som har det här problemet. Nej, så är det väl inte, en tandläkare eller jeansförsäljare kan också missbruka sin maktställning, men med polisen blir det väldigt extremt.

Har man mycket makt måste man också vara snäll, eller vad det är som Bamse säger.

Lite off-topic så har jag redan försökt att skapa den här diskussionen på Flashback, med resultatet att jag fick två varningar och vid det tredje postnings-försöket en avstängning. En tråd om hur man hanterar poliser helt enkelt, någon borde nästan skapa en sådan på det här forumet, jag tror att det kunde bli intressant.

Skriv svar

Återgå till "Körkort & Trafikfrågor"