rösta på frågor istället.

Partier, partipolitik & politiker
Användarvisningsbild
turtle
Medlem
Inlägg: 732
Dat: 22 december 2018

Oläst inlägg 11 jan 2019, 20:34

Varför röstar vi på partier och politiker? Vore det inte bättre att rösta på frågor?

Tramssexuell
Medlem
Inlägg: 109
Dat: 27 december 2018

Oläst inlägg 11 feb 2019, 06:33

Väldigt bra fråga!

Varför har vår demokrati inte lyckats komma längre från gamla tiders personkult, med först envåldshärskare sen kungar? USA är ännu värre, där man är tvungen att välja mellan två personer från en befolkning på 330 miljoner invånare, och lura sig själv att han/hon representerar ens åsikter.

Att låta alla svenska medborgare rösta på frågor, finns det absolut inga tekniska problem med om man skulle vilja lösa det. Människor för dagligen över pengar i miljontals. Men politikerna vill nog att vi (väldigt högtidligt) ska välja färg på en lapp i lådan var fjärde år och lämna problemen till dom.

Ibland behöver man känna lugnet att en perfekt människa styr båten, ibland att alla andra partiledare är fiender. Det är väl två primitiva behov som finns hos alla människor, man kan inte förväntas vara logisk och ifrågasätta alt hela tiden. Men politiken går numera bara ut på att tillfredsställa de behoven.

Haloperidol
Medlem
Inlägg: 2
Dat: 13 februari 2019

Oläst inlägg 13 feb 2019, 20:33

Det kallas direktdemokrati, och jag har för mig att det finns ett parti i Sverige som starkt förespråkar detta. Tror de heter "Direkt Demokrati" för tydlighetens skull hehe.

Skriv svar

Återgå till "Inrikes Politik"