En förklaring av vår platta jord

Användarvisningsbild
Mongo
Medlem
Inlägg: 86
Reg: 13 dec 2018
 Gillat: 4 gånger
 gillade inlägg: 7 gånger
#61

Inlägg av Mongo » 19 apr 2019, 21:40

Titta på månen nu. Den är rund, varför skulle inte vår planet vara rund?

superkuken
Medlem
Inlägg: 159
Reg: 22 dec 2018
 gillade inlägg: 1 gång
#62

Inlägg av superkuken » 20 apr 2019, 03:09

Mongo skrev:
19 apr 2019, 21:40
Titta på månen nu. Den är rund, varför skulle inte vår planet vara rund?
Fast det visar ju i så fall bara att månen är cirkulär, och inte att den skulle vara sfärisk.

turtle
Medlem
Inlägg: 273
Reg: 22 dec 2018
 Gillat: 18 gånger
 gillade inlägg: 1 gång
#63

Inlägg av turtle » 20 apr 2019, 15:40

Mongo skrev:
19 apr 2019, 21:40
Titta på månen nu. Den är rund, varför skulle inte vår planet vara rund?
Rund betyder inte nödvändigtvis boll, saker kan va runda som cirklar med. Kan du bevisa att det är en sfär? Annars är det väll mer logiskt att det är en cirkel, med tanke på att vi alltid bara ser 1 sida.

Och även om det nu är en sfär, så kan man inte peka uppåt för att bevisa vad som finns neråt.
Ska vi samtidigt påstå att jorden lyser för att allt i himmelen gör det?

Dessutom är jorden erkänt som inget annat vi vet, den enda plats med liv.


Varför inte testa experimentet i TS angående månen? Man behöver inte va forskare.

FBspararIP
Medlem
Inlägg: 55
Reg: 09 dec 2018
 Gillat: 10 gånger
 gillade inlägg: 5 gånger
#64

Inlägg av FBspararIP » 20 apr 2019, 17:27

Månen är cirkelformad. Om den skulle vara rund skulle man inte kunna landa på den. Försök gå på en boll.

turtle
Medlem
Inlägg: 273
Reg: 22 dec 2018
 Gillat: 18 gånger
 gillade inlägg: 1 gång
#65

Inlägg av turtle » 21 apr 2019, 10:43

FBspararIP skrev:
20 apr 2019, 17:27
Månen är cirkelformad. Om den skulle vara rund skulle man inte kunna landa på den. Försök gå på en boll.
Menar du att du tror på månlandningen?
https://youtu.be/wCKhdVL_Q7M


Ja att gå på undersidan av en boll eller att vatten kan fastna på utsidan av en snurrande boll är ovetenskapliga teorier, i verkligheten inte möjligt, men vi ser det som vår sanning.

turtle
Medlem
Inlägg: 273
Reg: 22 dec 2018
 Gillat: 18 gånger
 gillade inlägg: 1 gång
#66

Inlägg av turtle » 01 maj 2019, 20:20

Jaha då får jag väll ta ditt jobb med då "superkuken", du gört ju inte.


Det bästa glob argumentet jag hört är;att solen lyser upp undersidan av moln vid solnedgångar.
Och ja det låter ju som ett slamdunk bevis om man bara säger det så, men......

Det är bara vid en specifik punkt man kan se detta, vi kan även se solen under molnen utan att molnen lyser upp.

Det vi ser är bara en reflektion, med andra ord det finns inte. För att en reflektion ska synas krävs en observatör, ingen observatör ingen reflektion.

Vi kan bevisa att det är så genom att placera ut 2 observatörer på olika platser och se att dom får olika händelser.

En observatör ser molnen lysa upp på undersidan, den andra inte. En reflektion alltså.
Zoom on sunset bevisar att solen aldrig går ner under molnen. Den går bara ner enligt vårt perspektiv.

turtle
Medlem
Inlägg: 273
Reg: 22 dec 2018
 Gillat: 18 gånger
 gillade inlägg: 1 gång
#67

Inlägg av turtle » 01 maj 2019, 20:55

Ett annat glob experiment är det där man hadde 2 brunnar och tittade på skuggorna i brunnen.

Här antar man att solen är stor och långt borta, så att solens strålar ska falla parallellt över hela jorden samtidigt(eller halva jorden då).

Dock får man samma resultat med en liten lokal sol som cirkulerar över oss.
Alltså experimentet bevisade inget alls, eftersom samma sak skulle ske på båda modellerna.Skuggstrålar bevisar dock att solens strålar inte kommer ner parallella, utan vinklas utåt från en central punkt.
Som i detta foto.
https://www.pinterest.com/pin/75294624990059833

turtle
Medlem
Inlägg: 273
Reg: 22 dec 2018
 Gillat: 18 gånger
 gillade inlägg: 1 gång
#68

Inlägg av turtle » 11 aug 2019, 22:25

Jaha..... Ibland blir det som det blir antar jag.

Jag har skrivit på internet oskyddad, och nu har en censur grupp hittat mig, därför väljer jag att outa mig sj här med mitt namn och personnummer, för det är det enda jag kan komma på att göra. Jag har ju redan i min sista post sagt att jag inte ska skriva fler trådar, men dom är här ändå.

Så här ser historian ut från min vinkel; Nån gång i början av sommaren kom några som pratar jag tror det är polska, och renoverar lägenheter i min mammas trappa och grann trappen. Jag har varit hos min mamma hela tiden när jag skrivit, då jag är bostadslös. Det börjar med ett oändligt borrande, (för att driva ut folket ur huset antar jag, men jag höll mig inne). Några månader eller så gick förbi och jag började skriva min tråd om terror, men var lite orolig för att posta den så jag beslöt mig att vänta till morgon dagen. När jag vaknade hör jag några prata utanför, men tänkte inte mer på det, och postade min tråd. En kort stund senare får jag höra att någon blivit mördad i granntrappen. Och det är ett ouppklarat mord utan synliga motiv, inget jag är van vid. Utanför hör jag detektiverna eller vad det heter, först hör jag hur dom säger "det ser ut som han blivit mördad" alltså inget våldsamt mord. Och sen hör jag även att inget stulits eller ens sökt efter nått att stjäla. Låter som nått proffs varit där i mina öron. Jag känner direkt att det kan ha varit riktat mot mig, och ångrar min terror tråd, jag har inte skrivit sedan jag hörde om mordet. (flashback tråd om grannen,https://www.flashback.org/t3047233) Men om dom nu trott det va jag så vet dom efter jag postat tråden att dom tagit fel. Jag sitter och gömmer mig i lägenheten medans byggarbetarna sitter i lägenheten bredvid, tysta som möss och hela dagarna och nätterna. Tillslut kommer min snälla morbror hit och skriker HEJ DÅ JIMMY från ytterdörren, ingen tvekan att dom har hört, så nästa dag går jag upp och leker oberörd, vilket slutar med att jag genom fönstret ser en av dom stå mitt på gården tittandes rakt in i lägenheten, med solglasögon som han håller i som om det vore en kamera, aldrig sett nån hålla så i glasögonen. Senare ser jag även hur en av dom går till andra sidan gården, där jobbar dom inte, och han går fram och tar i en container, som om han undra vad den är gjord av? Mycket märkligt.

På kvällen efter man fått kort på mig hör jag nått slags ylande från ca 5 personer eller så, pågår kanske en timme. Tror det sen blev nästa natt när jag hör ett töntigt "muahaha" direkt utanför mitt fönster. Och på morgonen börjar man kasta insekter på mitt fönster, hittade en i sängen. Byggarbetarna sitter med nån avlyssnings maskin som hör varje andetag jag tar och jag kan höra hur dom söker efter mig med maskinen då den ger ifrån sig något pip ljud hela tiden när dom vet vart jag är. Dom lysnar på mina andetag och analyserar hur jag uppfattar deras skrämmsel tekniker. Som att greja med lås och dörr så att det ska låta som min dörr öppnas.

Märkligt att jag har läst om exakt dessa händelser förut men inte kom ihåg det när ylandet och insektskastningen började. Hittar inte tråden nu, om någon läst tråd om vinnar ylande, töntiga onske skratt och insektskastning så får ni gärna länka, jag vill gärna läsa det igen.

turtle
Medlem
Inlägg: 273
Reg: 22 dec 2018
 Gillat: 18 gånger
 gillade inlägg: 1 gång
#69

Inlägg av turtle » 11 aug 2019, 22:28

(jag ber om ursäkt för att jag drar upp personligt skit, och att jag kommer dubble eller tripple posta detta i fler av mina trådar för att jag är rädd att det någon gång i framtiden raderas från internet, det betyder kanske inte så mycket i verkligheten att det står här, vill dom mörda mig så lär dom väll göra det nån gång, men för mig känns det iaf lite tryggare om folk kan veta vad som hänt ifall jag skulle försvinna plötsligt.)

Så till dom som vill mig illa; Jag har sagt nu att jag inte ska skriva mer om konspirationer. Att ni vill se mig död har jag förstått, men jag kommer inte ut till er och ni kommer inte in till mig som det ser ut just nu, det tidigare mordet i samma hus försvårar nog saken, kan kan ni säkert, men jag tror inte jag är värd problemet. Så om jag ska sluta skriva om konspirationer så får ni sluta trakassera eller göra illa mig och alla jag känner, inclusive mammas katt. Så länge ni håller er och era maskiner borta från mig och alla jag känner, så ska jag inte skriva mer om det. Vi får se imorgon hur man väljer att svara, jag vill ha tystnad och tomt i grannlägenheten. Om ni ska sitta och trakassera mig med pip ljud och avlyssning trots att jag ger mig vika, kan jag inte längre se nån logik i att fortsätta böja mig, och kan lika gärna skriva så mycket jag kan innan ni får tag i mig.(P.S jag förstår att det jag pratar om får mig att låta som en paranoid pundare och det är väll det dom räknar med. Men jag vet att dom lysnar på mina andetag, hur löjligt det än låter, och jag kan höra pipen från tekniken förfölja mig, om jag lyckas bli av med dom så försvinner pipet eller så hör jag hur det söker runt i rummet. Dom bakar undan maskinen när jag äter eller röker, vilket är förståligt ett vidrigt ljud att vara för nära. Ja det finns säkert detaljer jag missat, men hoppas jag blir förstådd iaf.)

Jag kommer alltså inte svara på frågor här i framtiden, ifall dom nu väljer att nöja sig med att jag är tyst, annars vet jag inte riktigt vad dom är ute efter.

Skriv svar