Helvete vad det blåser

Användarvisningsbild
Ak47
Medlem
Reaktioner:
Inlägg: 141
Dat: 19 december 2018

#1 Helvete vad det blåser

Oläst inlägg av Ak47 » 02 jan 2019, 01:07

Hoppas inte stormen Alfrida blir en katastrof. Kan inte minnas värre en så här.

potrzebie
Avstängd
Reaktioner:
Inlägg: 4
Dat: 31 december 2018

#2 Helvete vad det blåser

Oläst inlägg av potrzebie » 02 jan 2019, 03:03

Jag kollar inte på nyheterna, hade inte hört Alfrida förut och trodde det var en stad. Men efter lite googlande undrar jag vem som döper en storm till Alfrida? Någon korsordslösande vetenskapsman som letar ovanliga namn i ordboken och hoppas att föräldrar ska döpa sina nyfödda barn efter stormen så att han bir känd?

Visst borde forskarna få space:a ut lite också, men "Alfrida"? Vad är det för fel på Adam, Bertil och Caesar från bokstaveringsalfabetet, eller dagens namnsdagsbarn? Man kan hitta det här i översättningar av utländska filmers namn också, konstigt att svenska styrande alltid ska försöka vara fyndiga eller tråkiga, men aldrig korrekta.

Senaste nytt från Aftonbladet:

Orkanstyrka har uppnåtts i bland annat Skellefteå där det blåst 35 meter per sekund. Tusentals har blivit strömlösa över hela landet. Varningar är utfärdade i mellersta Sverige samt i Skåne. I Fagersta har takplåt lossnat från ett åttavåningshus. Vägen under är evakuerad. Flygtrafik till och från Arlanda ska inte påverkas av stormen. Ett plan från Milano som skulle landa på Skavsta ikväll dirigerades om till Arlanda.

Wow, tusetals har blivit strömlösa och en dåligt fastspikad takplåt har lossnat från ett hus. Skicka in era bilder till oss så att vi har något nytt att överdriva tills folk börjar tröttna, så att vi slipper diskutera de hundra gånger större problemen i samhället.

Skriv svar

Återgå till "Naturkatastrofer & Olyckor"