Judar är den överlägset smartaste rasen

Användarvisningsbild
Richard
Medlem
Reaktioner:
Inlägg: 93
Dat: 11 oktober 2019

#13 Judar är den överlägset smartaste rasen

Oläst inlägg av Richard » 17 feb 2020, 14:38

Jag ska snart lämna in ett DNA-test på släktforskningen, ska bli intressant om man hittar nått judiskt! Jag hoppas det i.a.f! Jag är en jude-diggare!
https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/is ... -judiskhet

sigge
Medlem
Reaktioner:
Inlägg: 74
Dat: 14 oktober 2019

#14 Judar är den överlägset smartaste rasen

Oläst inlägg av sigge » 22 feb 2020, 15:22

Vi människor är för genetiskt lika för att säga att det finns raser. Med andra ord är människorasen en ras men det har funnits fler människoraser. Neandertalmänniskan är en av de kändaste och försvann därför att vi blandade upp oss med dem.
Följaktligen kan inte Judar vara en egen ras. Judar kallar sig de som tillhör den Judiska religionen. Man kan födas till Jude om mamman är Jude men man kan också konvertera till Jude eller avsäga sig Judeskapet. Konvertera till Jude görs oftast av dem som föds av en icke född Judisk mamma eftersom de inte per automatik blir Judar.
Genom att följa nukleärt DNA från Judar kan man ganska enkelt se varifrån de kommer. Först och främst visar flera andra undersökningar att Judarna är en etnisk grupp pga att de alla är mer besläktade med varandra än de flesta andra folkgrupper. Härkomsten för Judar kan spåras till för ca 2000 år sedan men härkomsten som människa kan spåras till 2500 år tillbaka. Innan jag går vidare motsätter sig Judar andra härkomster än den att de kommer från riket "Juda" så vi måste respektera det. Vetenskapen jobbar dock inte så utan tittar strikt på var de kommer ifrån genom nukleärt DNA och då ser det ut ungefär så här:
För 2000 år sedan härstammar de från Mellanöstern (mest från Palestina), Västeuropa, Östeuropa och Nordafrika. Senare har också större uppblandningar skett bland Italienare och Greker. Det skedde genom att stora folkgrupper i så stora mängder som 4-8 miljoner i de länderna konverterade till Judar och inte ursprungligen blandade sig med Judar.
Vad man kan se från ca 2500 år sedan kommer de allra första människorna som kan sägas blev Judar från där Iran ligger nu.
Genom att följa nukleärt DNA från Judarnas präster som absolut inte får beblanda sig med andra än etnisk Judar liknar deras DNA med ett folkslag som kommer från Södra Egypten längs Nilen (kan dock inte hitta någon länk om det så än så länge får man ta det med en nypa salt).

Judiska forskare säger sig följt den största gruppen Judar via DNA på modersidan till att härstamma från Central- och Östeuropa.

Enligt Judarna gav Gud landet de bor idag i till Judarna som deras eget land. Eftersom det inte kan finnas någon gud kan ingen alltså ha gett dem en bit land där de bor nu. I så måtto har de ett eget land illegalt. Men FN gav Judarna 1947 en fristad i Palestina. Orsaken var med stor sannolikhet att de ville bli av med Judarna från sina egna länder eftersom folken av någon anledning ofta inte accepterade Judar. Därmed kan man ge Palestinierna rätt i sin uppfattning att de jagades ur sitt land på felaktiga grunder. De hävdar att Palestina (Israel idag) tillhör både Judar och Palestinier eftersom båda grupperna ursprungligen är samma folk och bodde där i tusentals år.

Hur som helst ser vi inte att det finns någon genetiskt underlag till att Judar skulle vara smartare än andra. Orsaken kan vara att Judar de senaste hundra åren överlag är bättre utbildade än genomsnittet eftersom de varit förföljda och inte fått några enklare arbeten. De var helt enkelt tvingade att utbilda sig mer för att få arbeten i yrken där man inte förföljde Judar.

Däremot har Indier av genetiska skäl enklare att förstå matematik än övriga människor och på så sätt kan klara IQ-tester bättre bland utbildade än andra. Det betyder dock inte att de är smartare bara ett de är bättre rustade att klara IQ-tester bättre.

Svaret på frågan är alltså att Judar är inte smartare än andra.

Skriv svar

Återgå till "Genetik & Ras"