Flashback vs Friaordet

Förslag och idéer om förbättring!
Användarvisningsbild
Slaktaren
Medlem
Reaktioner:
Inlägg: 318
Dat: 24 april 2019

#61 Flashback vs Friaordet

Oläst inlägg av Slaktaren » 24 apr 2019, 21:45

Glömde säga att admin är ärlig när han säger att dom inte sparar IP, men det är bara i databasen. Det har dom inte gjort sen dom blivit hackade, men en sak admin undanhåller är att han ser ditt IP- nummer när du är loggad, om du gör en ändring, om du byter mejl- adress. Vad för enhet du loggar in med. Allt du gör loggas och det ser han.

Användarvisningsbild
Slaktaren
Medlem
Reaktioner:
Inlägg: 318
Dat: 24 april 2019

#62 Flashback vs Friaordet

Oläst inlägg av Slaktaren » 24 apr 2019, 22:33

Många av oss vet att Flashbacks överlevnad är på annonser och deras guldkalv är spelreklam. Hur ska nu Flashback göra efter civilministern Ardalan Shekerabis uttalanden? Ardalan säger så här:
Regeringen tillsätter inom kort en utredning för att totalförbjuda reklam för ”farliga spel” som nätkasinon, kunde Expressen avslöja på onsdagsförmiddagen.
Civilminister Ardalan Shekarabi bekräftar nu:
– Utredaren har möjlighet att föreslå förbud mot vissa marknadsföringsinsatser. Vi anser att situationen med spelreklam är ohållbar.
https://www.expressen.se/dinapengar/reg ... liga-spel/

Inom kort, det kan vara klart redan innan årets slut. Hur finansierar Flashback sina överdrivna säkerhet utan pengar?

Användarvisningsbild
vildsvinsjakt
Medlem
Reaktioner:
Inlägg: 9
Dat: 19 april 2019

#63 Flashback vs Friaordet

Oläst inlägg av vildsvinsjakt » 25 apr 2019, 17:50

Stackars Janne o alla FB-anhängare... Klart typ SÄPO o polisen kan få fram adresser från Flashback. Servrarna står ju i Pionen (en serverhall som drivs av Bahnhof). Garanterad anonymitet... :lol:

Om det vare mer likt 4chan o Axelsson inte vore så jävla maktgalen så hade det nog funkat. Men kanske med moderatorer som styr på riktigt, inte bara hänvisar till § till reglerna. Diskussioner skulle funka då!

Har ni sett att de tagit bort pedofil-forumet? Hade inte det ett underforum med typ tonårsflickor? Vill inte Janne förknippas med sånt längre? Nu har de ett forum som kort o gott heter "Parafila böjelser" eller nått sånt, typ för folk som gillar att ta på sig grismasker o bajsa på varandra!

hejhå
Medlem
Reaktioner:
Inlägg: 9
Dat: 09 december 2018

#64 Flashback vs Friaordet

Oläst inlägg av hejhå » 26 apr 2019, 04:37

Men flashback tar seriöst på medlemmarnas anonymitet.

Användarvisningsbild
vildsvinsjakt
Medlem
Reaktioner:
Inlägg: 9
Dat: 19 april 2019

#65 Flashback vs Friaordet

Oläst inlägg av vildsvinsjakt » 26 apr 2019, 16:44

hejhå skrev:
26 apr 2019, 04:37
Men flashback tar seriöst på medlemmarnas anonymitet.
Hur vore det då, att ett antal fnöskeinvalda "moderatorer", om än bara en handfull... Får reda på din identitet? Nej, det enda som nån bryr sig om är Jan Axelssons "hemliga identitet". Tror nån på fullaste allvar att regel 1.12, där det bl.a. står;
Det är förbjudet, oavsett syfte, att efterfråga eller sprida uppgifter om personer med skyddade personuppgifter, om dessa uppgifter kan användas för att skada vederbörande. Exempel på sådana uppgifter är boende- eller vistelseort. Undantag är uppgifter som är allmänt kända, eller om det rör sig om uppgifter som personen själv spridit.
Efter att Jan Axelsson blev hotad av OG... :lol:

De bryr sig inte ett dugg om användarnas anonymitet, i så fall hade man lagt ner mer på säkerheten! Sen när det gäller typ sorgliga figurer som Thomas Sundström, den s.k. "taags" på Flashback, så kommer bara moderatorerna med ett typ;
-Tänk på 1.06! När hela jävla Sverige vet vilken pajas som ligger bakom sedan Trolljägarna!

taags, den tuffingen, skulle minera sin trädgård. Han åkte gnylande hem i en Volvo, efter att i hopp om att få träffa en tjej o fått syn på Robert Aschberg istället, ringde o bönade o bad sen upp i direktsändning! :lol:

Användarvisningsbild
Slaktaren
Medlem
Reaktioner:
Inlägg: 318
Dat: 24 april 2019

#66 Flashback vs Friaordet

Oläst inlägg av Slaktaren » 01 maj 2019, 19:25

hejhå skrev:
26 apr 2019, 04:37
Men flashback tar seriöst på medlemmarnas anonymitet.
Gör dom? Om jag kallar användare A för B, är det seriöst med anonymiteten på Flashback? Hur har jag "avslöjat" en användarens anonymitet? Genomsnittsåldern på Flashback är 15.6 år. En vuxen människa skulle aldrig tro på något sånt trams. Jag kan förklara lite lätt för dig så kan du fråga på Flashback, hoppas inte på svar eller att din tråd kommer få vara kvar.

Du har har blivit avslöjad med ditt riktiga namn på ett annat ställe, som ett exempel på Facebook och någon har lyckats koppla ihop ditt nicknamne på Flashback. Du bönar till admin om att du har blivit avslöjad och vill att ditt konto ska anonymiseras för att mycket står på spel. Tror du admin kommer anonymisera ditt konto (användarnamn)? För admin är det viktigare vem som skrivit vad en användarens anonymitet. Sen kan du börja fråga dig själv varför så många avslöjanden har kommit om användarna på Flashback? Hur kommer det sig, har media börjat jaga dom allra mest hatande användarna på Flashback och erbjuder Flashback en viss summa för att få uppgifter om en person?

Ordningsvakten ricin som blev avslöjad,hade han kunnat få sitt konto anonymiserat så att man inte kunde koppla han till kontot ricin? Bara börja fundera vad som väger tyngst för Flashback, att ha ett användarnamn ansvarig för sina inlägg eller anonymisera konto.

[X]
Medlem
Reaktioner:
Inlägg: 22
Dat: 16 februari 2019

#67 Flashback vs Friaordet

Oläst inlägg av [X] » 05 maj 2019, 15:24

Gamer skrev:
06 mar 2019, 23:05
Jag är själv medlem på Flashback, även om jag använder ett helt annat användarnamn där. Har varit flashbackare i över 10 års tid. Inte en enda gång har jag fått någon varning eller avstängning. Eller andra konsekvenser, som exempelvis att en tråd har blivit papperskorgad. TS nämnde ju att det har hänt att TS’ trådstarter har hamnat i papperskorgen för att trådarna har spårat ut efter 30 inlägg. Tolkar det som om det inte behöver vara TS’s fel.

TS nämner också rapporteringar, men det behöver inte leda någonvart. Jag vet exempelvis att meningsmotståndare har rapporterat flertal av mina inlägg, av olika anledningar. Man kan ju bland annat se det om man försöker rapportera sina egna inlägg (inte för att jag har velat göra det). Kollade upp det vid några tillfällen av ren nyfikenhet, då jag fick PM från olika användare som påstod att de hade rapporterat mig. Men mina inlägg finns fortfarande kvar.

Det är inte särskilt svårt att vara skötsam på Flashback.Jag har varit flashbackare i över 10 års tid. Visst har jag märkt vissa förändringar. Bland annat flertal användare som förr var aktiva skribenter, men som nu inte har varit inloggade de senaste åren. Folk kommer och går. Men jag tycker faktiskt inte att de har blivit slappare och försiktigare när det gäller att varna och banna medlemmar. Inte heller anser jag att det bara är skitanvändare kvar. Visst finns det en del sådana, men det fanns det redan för 10 år sedan. Samma sak med skitinlägg som håller låg kvalitet. Det är inget nytt. Men de värsta inläggen (de som håller låg kvalitet) brukar försvinna relativt fort. Åtminstone i de forumsdelar som jag brukar besöka. Samtidigt finns det fortfarande en del kunniga och bra medlemmar kvar, sådana som håller god ton och god kvalitet. Vars inlägg jag faktiskt kan uppskatta, även om jag inte alltid håller med dem.

Flashback var bra en gång i tiden. Samma sak med Facebook. Idag är det Twitter som gäller och Reddit om du vill ha information. Flashback har inget att erbjuda längre. Inte mig i alla fall.

[X]
Medlem
Reaktioner:
Inlägg: 22
Dat: 16 februari 2019

#68 Flashback vs Friaordet

Oläst inlägg av [X] » 05 maj 2019, 15:26

superkuken skrev:
07 mar 2019, 13:59
Jag har hängt på Flashback i många år, och klagomålen om hur det blivit på sistone och hur allt var bättre förr var lika vanliga då som nu.
Men du glömmer bevisen på att det har blivit sämre, inte bara sämre utan mycket mycket sämre. Mindre inloggade medlemmar som skriver. Tittar man på dom som skriver idag är över 90% reggade 2019.

Användarvisningsbild
FBspararIP
Medlem
Reaktioner:
Inlägg: 206
Dat: 09 december 2018

#69 Flashback vs Friaordet

Oläst inlägg av FBspararIP » 02 jun 2019, 23:18

Admin ska slå hårt mot hårt nu på Flashback. 😂
YTTRANDEFRIHET PÅ MINA VILLKOR!! På ditt forum hade jag inte fått ha din bild Jan :-D

Tramssexuell
Medlem
Reaktioner:
Inlägg: 109
Dat: 27 december 2018

#70 Flashback vs Friaordet

Oläst inlägg av Tramssexuell » 03 jun 2019, 16:04

Jag har fått fyra konton bannade för 1.07 (alternativa konton) nu på två veckor, utan motivering eller en avstängd-tråd. Jag borde väl känna mig smickrad att någon, användare eller moderator, sitter och jämför mitt språk och mina åsikter med tidigare kontons, men samtidigt är det lite larvigt.

Även lite läskigt om man är så uppenbar när man skriver. Lyckas moderatorerna på Flashback lägga ihop två och två, kanske människor med ondare åsikter (Aschberg, polisen, vänsterextremister) kan göra det också. En alternativ förklaring kan såklart vara att Flashback sparar IP, men jag har fortfarande lite svårt att tro det.

Tramssexuell
Medlem
Reaktioner:
Inlägg: 109
Dat: 27 december 2018

#71 Flashback vs Friaordet

Oläst inlägg av Tramssexuell » 03 jun 2019, 17:02

Jag tror det är ett problem att varken admins eller moderatorer på Flashback är riktigt vuxna. Det är många användare inte heller, och jag erkänner utan krusiduller att jag ibland är en av dem, men för att forumet ska fungera måste de styrande föregå med gott exempel. Det kan räcka med att de gör det ett par gånger, sen har man en helt annan respekt för dem.

Om alla moderatorer i grunden hade den kännedom om människor och den talang för att hantera dem, som poliser har, kombinerat med en vettig kurs när man blir moderator, tror jag att Flashback skulle kunna bli så mycket bättre. Nu är det nästan så att det är moderatorerna som bidrar mer än någon annan till att forumet blir en sandlåda.

Just nu ligger en länk till admins populära tråd "flashback.org/t3048229 Hatgrupp vill tysta Flashback - kändisar och bedragare bland medlemmarna[/url]", längst upp på varje sida på forumet. Och där får han väl göra reklam för den, jag är varken avundsjuk eller bryr mig, men det visar kanske lite på hur han resonerar.

Inte är det att "en bra tråd gör reklam för sig själv" i alla fall. När trådar av användare med lika viktiga eller viktigare problem, får dem papperskorgade, blir situationen smått konstig. Jag ifrågasatte admin en gång när han skrev om hur han blivit erbjuden 500k :- av en affärsman för att ta bort komprometerande inlägg om denne, och vackert beskrev hur han tackat nej.

Jag svarade "Och jag har en flygande bäver som bor i mitt badrum". Naturligtvis var mitt inlägg raderat efter 10 minuter :) och det här inlägget skulle aldrig överleva heller.

[X]
Medlem
Reaktioner:
Inlägg: 22
Dat: 16 februari 2019

#72 Flashback vs Friaordet

Oläst inlägg av [X] » 03 jun 2019, 18:19

Vad tänkte Janne när han startade ämnet? Är det back up från sina trogna användare han vill ha? Försöker Janne samla ihop en arme av Flashback- troll som ska attackera intre.se?
Vi får helt enkelt följa utveckligen.

Jag tycker att Janne gjorde ett stort fel här, det är han själv en gång i tiden som påbörjade uthängningar på Flashback.

Skriv svar

Återgå till "Feedback om Friaordet"