En restaurang på Mount Everest

Användarvisningsbild
kuddkrigare
Avstängd
Inlägg: 38
Dat: 05 november 2019

Oläst inlägg 10 nov 2019, 01:36

Jag planerar att vinna mycket pengar och öppna en restaurang på toppen av Mount Everest. Vilka problem kan jag se fram emot att tampas med, t.ex. byggnadstekniska, ekonomiska, logistiska eller politiska?

Är det en bra investering? Hur gör jag med namnet, ska jag kontakta en etablerad, känd restaurangkedja som Burger King eller McDonald's, eller köra mitt eget race? Tror ni att dom redan har haft sådana här planer men gett upp dem, och vad kan i så fall jag erbjuda som dom inte har?

vinkork
Medlem
Inlägg: 21
Dat: 09 december 2018

Oläst inlägg 10 nov 2019, 01:48

kuddkrigare skrev:
10 nov 2019, 01:36
Jag planerar att vinna mycket pengar och öppna en restaurang på toppen av Mount Everest. Vilka problem kan jag se fram emot att tampas med, t.ex. byggnadstekniska, ekonomiska, logistiska eller politiska?

Är det en bra investering? Hur gör jag med namnet, ska jag kontakta en etablerad, känd restaurangkedja som Burger King eller McDonald's, eller köra mitt eget race? Tror ni att dom redan har haft sådana här planer men gett upp dem, och vad kan i så fall jag erbjuda som dom inte har?
Omöjligt. Hur ska kunderna ta sig upp på ME? Personalen?

Trams tråd.Tråden låst.

Användarvisningsbild
kuddkrigare
Avstängd
Inlägg: 38
Dat: 05 november 2019

Oläst inlägg 10 nov 2019, 03:04

Nu har jag lite siffror här sörru.

Över 4000 personer har lyckats klättra upp till toppen sedan första bestigningen 1953, hela 40 stycken en dag i maj 1993 (https://www.thedailybeast.com/mount-eve ... in-records). Hur många sittplatser i restaurangen ska man beräkna för baserat på det, kom alla fyrtio upp samma tid på dagen?

In 2018 the Nepal Ministry of Tourism issued 347 individual climbing permits to foreign climbers, and reports that 261 of them summited, along with 302 high-altitude workers. On the North side of the mountain, meanwhile, respected Everest chronicler Alan Arnette estimates that an additional 239 people reached the summited. -- https://www.nationalgeographic.com/adve ... t-everest/

Ca 500 framgångsrika klättrare per år, eller 2 stycken per dag + 1 sherpa som säkert också är hungrig = 3 kunder om dagen, om man räknar lite optimistiskt och hoppas att det blir fler i framtiden. Dessutom verkar bestigningarna ske mest i maj och september (https://explorerspassage.com/chronicles ... t-everest/) p.g.a. vädret, så man behöver inte hålla öppet med personalkostnader och allt annat förutom just de två månaderna.

vinkork
Medlem
Inlägg: 21
Dat: 09 december 2018

Oläst inlägg 10 nov 2019, 04:12

kuddkrigare skrev:
10 nov 2019, 03:04
Nu har jag lite siffror här sörru.

Över 4000 personer har lyckats klättra upp till toppen sedan första bestigningen 1953, hela 40 stycken en dag i maj 1993 (https://www.thedailybeast.com/mount-eve ... in-records). Hur många sittplatser i restaurangen ska man beräkna för baserat på det, kom alla fyrtio upp samma tid på dagen?

In 2018 the Nepal Ministry of Tourism issued 347 individual climbing permits to foreign climbers, and reports that 261 of them summited, along with 302 high-altitude workers. On the North side of the mountain, meanwhile, respected Everest chronicler Alan Arnette estimates that an additional 239 people reached the summited. -- https://www.nationalgeographic.com/adve ... t-everest/

Ca 500 framgångsrika klättrare per år, eller 2 stycken per dag + 1 sherpa som säkert också är hungrig = 3 kunder om dagen, om man räknar lite optimistiskt och hoppas att det blir fler i framtiden. Dessutom verkar bestigningarna ske mest i maj och september (https://explorerspassage.com/chronicles ... t-everest/) p.g.a. vädret, så man behöver inte hålla öppet med personalkostnader och allt annat förutom just de två månaderna.
Det går bara inte. Bara syrebristen räcker men om du tror på det så sa du kontakta Elon Musk och berätta om din Muskiga idé Elon gillar äventyr.

Skriv svar

Återgå till "Företagande & planering"